Blogunuzun / Web Sitenizin Yükleme Süresini Azaltmak İçin İpuçları

Blog yükleme süresi, SEO ve tüm web yöneticileri için en önemli faktörlerden biridir. Bu, arama motorunun gözünde en büyük ve en hızlı faktörlerden biridir. Eğer blog yükleme süresini görmezden gelirseniz ve bunu zamanla tedavi etmezseniz muhtemelen ziyaretçilerinizi alexa rank'ını etkileyebilecek kısa bir süre içinde kaybedersiniz. Bir siteye girdiğimizde bir kaç saniye sitenin yüklenmesini bekleriz. Bu süre 6 saniyeyi aşarsa bir şeyler yapmak zorundasınız. Aksi takdirde SEO açısından kaybedersiniz.

Blog Yükleme Hızınızı Kontrol Etmek Için En Iyi Çevrimiçi Araçlar


Blogunuzu saniyeler içinde çevrimiçi araçlarla analiz etmek için zaman ayırın. Eğer yükleme hızı skorunuz 90'dan yukarıda ise mükemmel, bir sorun gözükmüyor. Yine de iyileştirme yapabiliyorsanız sizin için daha iyi. Ama skorunuz 90'dan az ise bir sorununuz var ve bunu çözmelisiniz.


Sonuçlarınızı, blog URL'nizi bu iki harika araç sitesinden birine girerek gördüğünüzü biliyorum. Şimdi eğer şansınız varsa, blogunuz için aldığınız skor 90'ı geçmiştir. Blog sonucunuzu negatif puanlarla bulup bulamayacağınızı görelim, ardından aşağıda belirtilen adımları izleyin.

Blog Yükleme Sürenizi Kısaltmak Için 7 Ipucu


Her zaman Javascript kaçının: javascript mini dil dahil binlerce fonksiyonları blogunuzda gereksiz widget'lar eklediyseniz kesinlikle blog yükleme süresini etkileyecek. Kullanmak için gerekli olan sadece komut dosyası işlevleriyle tasarımın gerisinde kalmaz.

İstenmeyen Widget'ları ve Sosyal Medya düğmelerini kullanmayın: Farklı sitelere giriş yaparken birçok kez göz attıktan sonra sosyal medya widget'larının birçoğunu, post başlığının üstünde ve kenar çubuğunun yanı sıra alt bilgisinde de görebiliyoruz. Gereksiz widget ve sosyal medya düşmeleri site hızını etkileyecektir.

Yazınızda 1 ila 2 fotoğraf kullanın: GGörüntüler, her gönderide SEO için önemli bir rol oynar, ancak özelliklerini özelleştiremezseniz, karşıt tepkiye sahip olduğuna dikkat edin. Her şeyden önce, yazınızda 2'den fazla resim kullanmamanızı şiddetle tavsiye esiyorum.

Blogunuz için arka plan resmi kullanmayın: Tasarlamada popülerlik yaratabildiği ve sizi popülariteye getirebileceği halde sizi yükleme sayfasına dönüştürecek olsa da blog arka planı için birçok resim kullandıklarını gördüm. Arka plana koyduğunuz fotoğraflar site hızınızı çok etkiler, kaldırmanızda fayda var.

Blogda Reklamı Küçültün: Reklam afişleri javascript ile kodlanmıştır, ilk ipucunda bunla ilgili bilgi vermiştim. Bu yüzden sadece ünlü reklam ağı programını kullanmaya çalışın. Buysell reklamları, google reklamları vb. gibi.

Otomatik widget veya popup Widget'ları asla kullanmayın: Sitelerinizin başında görünen bu widget'ları asla kullanmayın. Birçok webmaster, ziyaretçilerinin facebook sayfalarını beğenmesi için gayret gösterdiğini görüyoruz. Birçok site/blog'da otomatik sosyal medya beğeni butonu görüyoruz. Bu site hızını oldukça etkiler.

Ana sayfada her zaman az yazı bulundurun (çok önemli): Ana sayfa tıpkı vücudunuzdaki kafanız gibidir. Ziyaretçi sitenize/bloğunuza girdiğinde ana sayfa ile karşılaşır. Bu yüzden blog ana sayfanızın diğer sayfalardan daha hızlı olması gerektiğinden emin olun. Ana sayfanızdaki yazı sayısını 5'e düşürün, bunu nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız aşağıdaki resme bakabilirsiniz.

blogger home page, number of posts


Bunlar dikkat etmeyi unutabileceğiniz basit şeyler. Ancak yükleme süresinde çok fark yaratacak.

Yorum Gönder

0 Yorumlar