Blogger'da Her Gönderiye Ayrı Meta Açıklaması Nasıl Eklenir

How To Add Separate Meta Description In Blogger Each Post
Bu yazımızda her yazıya meta etiketi nasıl koyulur ve ana meta etiketi nasıl ayarlanır koularını ele aldık.

"Meta Açıklaması veya Dinamik meta açıklaması" olarak adlandırılan meta açıklaması blogger SEO'da hayati bir rol oynamaktadır.

Çünkü tüm büyük arama motorları, ana sayfa ve her blog yayını için dinamik meta açıklamaya sahip olan web siteleri bloglarını beğenir ve sever.

Her blogger yayınının meta açıklamasını HTML kodunu değiştirmeden yazabiliriz. Ayrıca bloğun  kendi meta açıklamasını da blogger kumanda paneli içerisinden yazabiliriz.

Ana Sayfa Ve Blogger'daki Her Gönderi Için Meta Açıklaması

Aslında dinamik meta açıklama hem ana sayfa hem de blog yazıları için çalışıyor. Birçok blog yazarı, dinamik meta açıklamasını yalnızca blog yazıları için değil, ana sayfa için istiyor. Bu yüzden blogger'daki bu özellikleri etkinleştirerek, yazı için meta tanımını isteyip istemediğinize dair tam haklara sahip olabiliyoruz.

Ana sayfa ve her bir blog yayını için meta açıklaması, gönderilerinizi endeksleme ve tarama oranını en üst düzeye çıkartacaktır .

 Blogger Giriş Sayfası Için Meta Açıklamasını Etkinleştirme

  • Blogger kontrol paneline git. 
  • Ayarlar kısmından "Arama Tercihleri" bölümüne gelin.
  • "Meta Etiketler" sekmesini "düzenle - evet" tıklayın.
  • Şimdi blog ana sayfası için meta açıklamanızı yazınız. 150 karaktere kadar veya daha az yazabilirsiniz. Aşağıda verilen ekran görüntülerine bakın.
meta description

Artık yukarıdaki yöntem ile blog ana sayfanız için dinamik bir meta açıklamanız mevcut . Eğer özel bir tema kullanıyorsanız ve bu yöntem işe yaramıyorsa aşağıdaki maddeleri uygulayın.

  • Blogger kontrol paneline git.
  • Tema sekmesinde "HTML'yi düzenle" butonuna basın.
  • <Head> etiketini bulun ve aşağıdaki kodu "<head> kodunun altına yazın.
<b:if cond='data:blog.url != data:blog.homepageUrl'> <b:if cond='data:blog.pageType != &quot;item&quot;'> <b:if cond='data:blog.metaDescription != &quot;&quot;'>
  <meta expr:content='data:blog.metaDescription' name='description'/>
</b:if>
</b:if> </b:if>

  • Temayı kaydet dediğinizde artık bu yöntem işe yarayacaktır. Ana sayfa meta açıklamasını sayfa görünümleri kaynak dosyasında görebileceksiniz.

Blogger Her Gönderi İçin Meta Açıklaması Nasıl Etkinleştirilir?

Yukarıdaki anlatımda, ana sayfa için meta açıklamanın nasıl ekleneceği kavramını öğrendik. Şimdi bu bölümde, her bir gönderi için meta açıklamanın nasıl ekleneceğini ele alacağız.

Artık yeni bir yazı yazarken sağ tarafta arama açıklamasını göreceksiniz. Şimdi, bu arama açıklamasında yazınızla alakalı 145 karaktere kadar bir açıklama yazabilirsiniz. Bu açıklama arama motorlarında gözükecek açıklamadır.
How to Enable Meta Description for Blogger Post

Artık, sağ taraftaki yazı editörünün arama açıklamasını görebiliyoruz ve blogunuzun her yeni yayını için kolayca meta açıklama ekleyebiliriz.

Bunu tüm yazılarınıza uygulayın. Ayrıca açıklamanızda ve yazı başlığında anahtar kelimenizin bulunmasına özen gösterin.

Yorum Gönder

0 Yorumlar